Potrivit silelui http://botosaneanul.ro.Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Bogdan Anton, a cedat presiunilor tot mai mari venite din partea liberalilor şi şi-a prezentat astăzi demisia.

El a inaintat documentul primarului municipiului, Dorin Alexandrescu, către finalul programului de lucru, în jurul orei 16.00.

În ultima perioadă au existat presiuni puternice ca el să-şi dea demisia. Senatorul Costel Şoptică, liderul liberalilor Botoşăneni, a cerut demisia managerului spitalului dorohoian. În urma cererii de demisie, managerul cât şi primarul Alexandrescu, au răspuns prin drepturi la replică.

„Având în vedere presiunile foarte mari de natură politică și instituțională la care este supus în ultima vreme Spitalul Municipal Dorohoi, având în vedere că, din aceste motive, a continua activitatea mea ca manager ar putea aduce prejudicii nemeritate de imagine și funcționale spitalului, în temeiul bunei colaborări pe care am avut-o cu dv. și în spiritul corectitudinii relației noastre profesionale

Ținând cont de faptul că pun mai presus de orice, interesele Spitalului Municipal Dorohoi dar și ale familiei mele pe care am sacrificat-o în ultimii doi ani și pe care nu pot continua să o pun într-o situație neplăcută

Vă prezint astăzi, 28 mai 2020 demisia mea din funcția de manager a Spitalului Municipal Dorohoi și vă rog să o luați în considerare în regim de urgență, fără preaviz, pentru a stopa starea tensionată creată”, se arată în actul de demisie, citat de  https://www.botosaneanul.ro/ Primarul Dorin Alexandrescu urmează să ia act de demisie având în vedere că spitalul se află în subordinea Primăriei. Potrivit legii, în urma demisiei, primarul Alexandrescu trebuie să numească cu titlu interimar un nou manager care trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, printre care să aibă vechime de minimum cinci ani în specializare şi să aibă cursuri de management.

Exit mobile version