Mileanca este una dintre comunele mici din județul Botoșani. Oficial are 2700 de locuitori (n.r. la recensământul din 2011) dar potrivit autorităților locale numărul este mai mic deoarece mulți tineri au plecat în străinătate.

Cu un buget local de 3,9 milioane lei din care mai bine de jumătate înseamnă salariile și cheltuielile de funcționare, pentru investiții rămân foarte puțini bani. Singura șansă pentru dezvoltare o reprezintă proiectele guvernamentale și europene. Primarul Alexandru Azamfirei spune că în momentul de față are proiecte de peste 10 milioane de lei care urmează a fi implementate.

„La sfârșitul lunii noiembrie am reușit să finalizăm un drum comunal în lungime de 7 kilometri, între centrul comunei Mileanca și satul Scutari, limita cu comuna Drăgușeni. Valoarea investiției a fost de 6,7 milioane de lei. Prin PNDL2 avem aprobate patru proiecte de investiții și anume: modernizarea a două școli în Mileanca și Codreni, o grădiniță nouă și înființarea sistemului de alimentare cu apă în Mileanca. Două proiecte sunt în procedurile de achiziție. Avem depus un proiect pe PNDR, reabilitare, modernizare și dotare cămin cultural, în valoare de 502.000 euro. Nu avem la nivelul comunei un cămin în care să desfășurăm activitățile culturale. Prin GAL avem un  proiect pentru achiziția unui utilaj pentru drumuri și deszăpeziri. În următoarele două săptămâni voi semna contractul”, a spus Alexandru Azamfirei, primarul comunei Mileanca.CITESTE MAI MULTE AICI

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔