Autori furt identificaţi

          La data de 27.02.2019, o femeie de 67 de ani din comuna Vorniceni a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că în noaptea de 22/23.02.2019 persoane necunoscute i-au sutras patru păsări din curte.

În urma  cercetărilor efectuate, autorii faptei au fost identificaţi, aceştia fiind doi bărbaţi de 43 şi 55 de ani, ambii din comuna Vorniceni.

Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în care se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, în vederea luării măsurilor legale.

 

 

Tânăr cercetat pentru furt

          La data de 27.02.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dângeni au fost sesizaţi de un bărbat de 66 de ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns în biserică şi a sustras o sumă de bani din cutia milei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în timp ce bărbatul de 66 de ani era angajat într-o discuţie cu o altă persoană, un tânăr de 28 de ani a pătruns în biserică, de unde a sustras o sumă de bani, ulterior părăsind locul faptei.

Bărbatul a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii unde a fost comisă fapta, într-o autoutilitară înmatriculată în judeţul Suceava, în care se mai aflau alte două persoane, acestea din urmă neavând cunoştinţă de săvârşirea infracţiunii.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, suma de bani sustrasă (15 lei) fiind recuperată.

 

Persoane sancţionate contravenţional pentru acte ilicite de comerţ

La data de 27.02.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi au depistat pe raza comunei George Enescu un autoturism în care se aflau trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 de ani, toţi din judeţul Iaşi, care efectuau acte de comerţ.

Cu ocazia controlului, asupra acestora au fost găsite mai multe telefoane mobile şi suma de 1.200 de lei, iar în vehicul au fost identificate mai multe articole textile (lenjerii de pat, perne şi pilote).

Bărbatul de 37 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar suma de bani şi bunurile oferite spre vânzare au fost confiscate de poliţişti.

Pentru a nu deveni victime ale infractorilor voiajori, poliţiştiii vă recomandă să nu daţi curs unor oferte aparent avantajoase oferite de comercianţii ambulanţi şi să nu invitaţi astfel de persoane în locuinţa dumneavoastră.

Odată intraţi în locuinţă, aceştia pot să observe unde vă ţineţi banii sau lucrurile de valoare, iar prin distragerea atenţiei, pot să comită furtul chiar atunci.

Dacă deveniţi victimele infracţiunilor comise de infractorii voiajori sau aveţi cunoştinţă de comiterea unei astfel de fapte, sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau apelaţi numărul de urgenţă 112.

Acţiune a poliţiştilor în municipiul Botoşani

La data de 27.02.2019, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Botoşani au organizat o acţiune pe raza municipiului Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ şi a transportului ilicit de mărfuri.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, au fost legitimate 158 de persoane şi verificate 94 de autovehicule şi 32 de unităţi comerciale.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 16.000 de lei.

Cele mai multe dintre sancţiuni, respectiv 35, au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. 

Bărbat depistat sub influenţa alcoolului

La data de 27.02.2019, poliţiştii Biroului Rutier Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe drumul judeţean DJ 291, de pe raza localităţii Şendriceni, un autoturism care circula cu o viteză peste limita admisă.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Exit mobile version