Rusalii 2018. Anul acesta Rusaliile se sarbatoresc duminica pe 27 mai, iar pe 28 este tot zi libera. Astfel, Guvernul va oferi angajatilor 9 zile!

Rusalii 2018. Viorica Dancila va oferi bugetarilor cea mai mare mini-vacanta pe care un guvern a daruit-o vreodata. Este vorba de zilele de 29, 30 si 31 mai care vor face punte intre sarbatoarea de Rusalii, 27 si 28 mai, zile libere prin lege si 1 iunie tot libera prin lege.

Astfel, elevii si bugetarii vor beneficia de o vacanta de 9 zile, de sambata, 26 mai, pana duminica, 3 iunie, inclusiv, urmand ca zilele pierdute sa fie recuperate sambata, 9 iunie si pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, pana la data de 15 iunie.

Astfel acest guvern al bugetarilor spera sa ii fidelizeze definitiv pe angajatii platiti din fonduri publice, carora le-au fost marite salariile substantial, spre deosebire de angajatii din mediul privat care au pierdut la salarii in urma „revolutiei fiscale”.

Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorararea Sfantului Duh, una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, sunt praznuite la 50 de zile de la Inaltarea Domnului, cand Duhul Sfant s-a coborat la apostoli, fiind cunoscuta si ca ziua intemeierii Bisericii, cand s-au convertit la crestinism 3.000 de oameni.

De Rusalii se leaga mai multe superstitii si oamenii pastreaza inca unele traditii: isi impodobesc casele cu frunze sfintite de tei sau de nuc, pentru a indeparta duhurile rele, ung usile cu usturoi, pentru a fi feriti de ghinion tot anul si danseaza Jocul Calusarilor, pentru a alunga spiritele Ielelor care vin sa faca rau, scrie News.ro.

Sarbatoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, impreuna cu cea a Pastilor, fiind praznuita inca din vremea sfintilor apostoli.

Pana catre sfarsitul secolului al IV-lea si inceputul secolului al V-lea, Cincizecimea era o dubla sarbatoare: a Inaltarii Domnului si a Pogorarii Sfantului Duh. Apoi, sarbatoarea a fost separata, Cincizecimea ramanand numai ca Pogorare a Duhului Sfant.

Rusaliile, zile libere in Romania si in alte tari

Lunea Rusaliilor este zi nelucratoare in Romania, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Tarile de Jos, in unele cantoane din Elvetia, in Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria si Togo./Sursa/http://doctorandreilaslau.com/.Muraru,Indiferent de zilele libere oferite de GUVERN,țăranii muncesc non-stop.Campania agricolă este în toi,continuă semănatul și taman atunci când guvernanții „dau” zile libere…..va fi vremea prășitului.Cine trăiește în mediul rural,nu așteaptă indicații guvernamentale,muncesc din zori în noapte și se roagă la Bunul Dumnezeu să aibă ploaie la timp și să-i ferească de cumpene!Bătrânii satelor se descurcă cu o pensie mică de la CAP,cei care mai pot,muncesc și se întrețin cu recolta din grădina casei.Doamne ajută și sănătate!

 

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔