Pe lângă deficitul de cadre medicale şi aparatura depăşită, o altă mare problemă a sistemului de sănătate o reprezintă lipsa medicamentelor din spitale. Aşa se face că de multe ori bolnavii, chiar dacă sunt internaţi, se văd nevoiţi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile private pentru a se pune pe picioare.

Totuşi, există o posibilitate de a vă recupera banii cheltuiţi atunci când sunteţi internaţi şi aţi cumpărat medicamentele, materiale sau dispozitive medicale recomandate de medicul curant, în perioada în care aţi fost internat într-un spital de stat. Şi asta pentru că unitatea medicală este obligată prin lege să vă restituie banii pe care i-aţi cheltuit.

Ce trebuie să faceţi?

„Pacienţii internaţi în spital care îşi cumpără medicamente, materiale sau dispozitive medicale îşi pot recupera banii plătiţi pentru acestea. Nu o spun eu, o spune legea, pentru că unităţile medicale au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din cât ştiu există multe astfel de decontări la Spitalul Judeţean Argeş, dar nu întotdeauna pacienţii fac asta. La externare, pacientul trebuie să prezinte facturile cu produsele achiziţionate pe perioada spitalizării, iar banii îi vor fi restituiţi”Sursa/Saptamanalul Ancheta