Mierea este plină de vitamine și minerale și este foarte sănătoasă. Uite cum îți dai seama dacă este naturală sau contrafăcută.

Mierea are ingrediente sănătoase, cu proprietăți anti-inflamatorii, însă cea contrafăcută este plină de zahăr și substanțe periculoase. Nu ai cum să dai greș dacă cumperi miere de la o persoană care are stupi, însă în magazine, sunt mari șanse ca mierea să nu fie naturală. Poți face diferența între mierea naturală și cea contrafăcută ținând cont de câteva lucruri.

 1. Pune o picătură de miere între degete și întinde-o bine. Dacă este naturală, va fi absorbită de piele. Dacă nu este absorbită, înseamnă că are zahăr și îndulcitori artificiali, deci că este contrafăcută, potrivit beextrahealthynow.com.
 2. O altă metodă presupune să pui câteva picături de miere pe o hârtie sau un șervețel. Mierea naturală nu va trece prin hârtie, deoarece nu conține apă.
 3. Dacă stai la curte, caută un mușuroi de furnici și pune un pic de miere în apropierea lui. Furnicile nu se ating de mierea naturală.
 4. Umple un pahar cu apă și adaugă o lingură de miere. Mierea naturală se va coagula și va cădea la fundul recipientului, în timp ce mierea artificială va începe să se topească.

  Alte metode prin care îți dai seama dacă miere este naturală

  Unge o felie de pâine cu un pic de miere. Dacă este naturală, pâinea se va întări în câteva minute, iar dacă este artificială, se va înmuia.

  Când iei o linguriță de miere naturală, simți o ușoară înțepătură în gură. Cea artificială nu provoacă astfel de senzații.

  Mierea artificială nu se zaharisește, indiferent de cât timp trece. Dacă ai un borcan cu miere de mult timp și și-a păstrat aspectul de sirop, înseamnă că este contrafăcută.

  Înmoaie capătul unui băț de ghibrit în puțină miere, apoi încearcă să îl aprinzi. Dacă este naturală, se va aprinde, dacă nu, nu vei avea flacără, deoarece mierea artificială conține apă.

  Pune 2-3 lingurițe de miere în cuptorul cu microunde și încălzește-o la temperatură ridicată. Mierea naturală se va carameliza, în timp ce mierea artificială va fi plină de bule.