Pe raza județului Botoșani, sub autoritatea Instituției Prefectului, în perioada stării de alertă au fost organizate acțiuni în sistem integrat cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I , precum și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică, DSVSA și ITM, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri Covid 19, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, vom intensifica activitățile de verificare a modului în care cetățenii respectă prevederile Legii 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, sunt vizate atât centrele comerciale, piețele, târgurile, zonele aglomerate, mijloacele de transport în comun, precum și instituțiile publice.

În aceste locuri, forțele de ordine împreună cu specialiștii din celelalte instituții cu atribuții de control, vor efectua controale pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse prin lege, în special portul măștii de protecție.

De asemenea, vom desfășura activități specifice și vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura de faptul că sunt respectate prevederile legale.

Aceste activități vor fi desfășurate și de către polițiști în civil.

Scopul lor nu este acela de a aplica sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

În cursul zilei de ieri, în urma acțiunilor derulate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuala.

De asemenea, în această dimineată, a fost organizată o actiune în zona Pietei Centrale din mun Botoșani, cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, iar în urma neregulior constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 de lei.

Vă recomandăm să respectați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți să conștientizeze faptul că respectând aceste reguli, contribuie la protejarea comunității în care trăiesc.

Exit mobile version