Caravana “Fii pregătit!” a ajuns sâmbătă, 21 aprilie, în orașul Darabani și a fost amplasată în fața Casei de Cultură, zeci de persoane, tineri ,varsnici şi copii au vizitat caravana unde au avut ce învăţa de la personalul calificat SMURD.
„Caravana «Fii pregătit!» este unul dintre proiectele desfășurate în cadrul parteneriatului nostru cu Fundația pentru SMURD. Colaborarea cu această organizație a început în 2005 prin dotarea ambulanțelor SMURD cu un sistem de telemedicină, prima soluție de acest fel implementată în România“,„Caravana a fost gândită pentru a educa populația, adulții și în egală măsură copiii și tinerii, în domeniul acordării primului ajutor și al modului în care trebuie să reacționeze în cazul producerii unor calamități. După primii doi ani de traseu prin țară, cifrele ne arată că sala de curs din caravană a fost mereu plină”,
Caravana constă ȋn deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, în care este amenajată o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor necesare. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai IGSU. Modulul de instruire include o parte de proiecție a unor filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și o sesiune ȋn care paramedicii SMURD fac demonstrații practice .Va prezint foto si video de la acest eveniment.