Campionatul Local de Table – Comuna Suharau, 2018 EDITIA I-a.

Vă invităm să jucaţi table de plăcere, pentru destindere… Vă oferim posiblitatea că, pe lângă o bere servită alături de prieteni, să încercaţi să testaţi vocaţia, şi îndemânarea la aruncatul zarurilor. „Jocurile au un rol social, întrucât adună oameni cu preferinţe asemănătoare, creează grupuri, aduc relaxare şi energizare, atunci când sunt practicate cu moderaţie. În timpul acestor activităţi, adulţii se simt mai vii, chiar uită de problemele cotidiene”, explică Elena Cozma, psihoterapeut. Este de preferat ca numele jucătorilor să fie real, dar nu obligatoriu.. Puteţi folosi pseudonime, de ex. Doru, Boss, Vasile, Părintele.., etc. Atenţie! Jocul de table nu este destinat numai bărbaţilor..Aşteptam să participe şi „o Rodica” Taxa de înscriere este de 20 lei ( O motivaţie) Se poate vorbi de o ierarhie, departajare a jucătorilor doar dacă vor exista mai multe competiţii (miniturnee, campionate) Mai sunt Baruri în comună. Odinioară aceste concursuri aveau loc în clădirile culturale din comunel Să vedem câţi jucători accepta să joace organizat, respectând adversarul şi un regulament de joc? „Zmei comunali” care, dacă pierd, îţi arunca tabla cu piese în cap, am mai văzut..

REGULAMENT
1. Concursul se va desfăşura într-o atmosferă de Fair play, cinste şi corectitudine. Se percepe o taxă de inscrire , şi din banii strânşi se plătesc primele 3 locuri. Sponsorii pot adăuga premii la câştigători. Pentu toţi participanţii organizatorii oferă diplome şi 1.. 2 baxuri de 24 de doze de bere. (În funcţie de numărul de jucători înscrişi)
2. Toţi jucătorii înscrişi, vor primi o fisă personală de înscriere care va cuprine numele jucătorilor, graficul jocurilor şi un Regulament de Joc.
3. Înainte de aflarea adversarilor, nici un participant nu se va aşeza la mesele de joc.
4. Partidele se vor juca în sistemul “primul la 5 linii (puncte) câştigă”. Marţ-ul se punctează cu două linii. 
5. După aflarea adversarului, jucătorii se vor aşeza la masa de joc indicată de către oficiali.
6. La finalul jocului, ambii participanţi se vor ridica de la masă şi vor preda foaia de joc.
7. Fiecare linie începe astfel: ambii jucători arunca câte un zar, cel care are zarul mai mare joacă combinaţia formată din zarul sau şi zarul adversarului (Ex:jucătorul A arunca 5 Jucătorul B arunca 3,jucătorul A joacă 5/3). Dacă zarurile sunt egale se repeta aruncarea, până la departajare.
8. Zarurile rămân pe tabla până ce adversarul efectuează mutările. După ce îşi ridică zarurile de pe tablă, oponentul poate juca la rândul său. 
9. Se aplică regulă “piesa atinsă, piesa mutată”. Jucătorii nu pot reveni asupra mutărilor.
10. Pull-urile scoase din joc se pun în mod obligatoriu pe masă, nu se ţin în mână. Zarurile sunt valabile numai dacă rămân pe tablă, în poziţia aşezat după aruncare(aruncarea nu se repeta dacă un zar rămâne pe pull).
11. Se joacă ambele zaruri obligatoriu, întâi zarul cel mare (în cazul în care se poate efectua doar una din mutările date de zaruri).
12. Jucătorul care nu se prezintă la masa de joc în termen de 15 minute de la ora programată pentru joc, este penalizat prin pierderea meciului.
13. Jucătorii au dreptul la 5 minute de pauză, doar în condiţii speciale.
14. Nu există limită de timp pentru disputarea unui meci, dar mutările se fac în timp rezonabil, pentru a nu deranja adversarul şi competiţia. În cazul în care un participant va considera că adversarul său ,,trage de timp” , va chema un oficial la masă să. Dacă se constată de către oficial ca respectivul jucător încearcă să încetinească ritmul partidei şi implicit al competiţiei, poate fi sactionat prin eliminarea din competiţie. În acest caz adversarul celui sactionat va câştiga partidă cu 5-0.
15. Primii clasaţi vor fi premiaţi, conform deciziei organizatorilor.
17. Jucătorii eliminaţi, retraşi sau absenţi, pierd dreptul de a mai participa la etapa în desfăşurare.
18. Premiile se oferă numai jucătorilor care fac dovada legitimaţiei de joc.
19. Contestaţiile se analizează şi se rezolvă pe loc, pentru a nu întrerupe concursul.
20. Persoana care asistă, fără să joace, la o partidă de table, SĂ TACĂ!
21. Jucătorii sunt rugaţi să respecte şi să ceară altora să se respecte regulamentul prestabilit.
22. ADVERSARII NU AU DREPTUL SĂ SE DERANJEZE VERBAL SAU FIZIC ÎN TIMPUL DESFĂŞURĂRII PARTIDEI.
23. Jucătorii sunt rugaţi să informeze organizatorul înainte de a părăsi locul unde se desfăşoară tumeul, în cazul retragerii din competiţie;
24. Jucătorii sunt rugaţi să coopereze pentru a descoperi orice incorectitudini.
25. Comportamentul inadecvat al concurenţilor faţă de organizatori, adversari şi sponsori, va fi penalizat cu excluderea definitivă din competiţie.
26. Jucătorii eliminaţi, retraşi sau absenţi, pierd dreptul de a recupera taxa de concurs şi dreptul de a mai participa la etapa în desfăşurare.
27.Fumatul şi consumul de băuturi alcolice / nealcolice în timpul jocului este permis.
28. La masa de joc jucătorii nu au voie să deterioreze echipamentele de joc, să lase dezordine, zaruri sau puluri pe masă.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔