Autor furt identificat

          La data de 01.03.2019, în urma activităţilor investigative efectuate de poliţiştii botoşăneni, a fost identificat un tânăr de 28 de ani, acesta fiind principalul bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt la data de 26.02.2019.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că în dimineaţa de 26.02.2019, tânărul a pătruns fără drept într-o sală de clasă a unei şcoli din municipiul Botoşani, de unde a sustras un laptop.

Prejudiciul creat, de aproximativ 1.600 de lei, a fost recuperat în totalitate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cauza urmând a fi soluţionată conform procedurilor legale în vigoare.

 

 

Abateri la regimul rutier cercetate de poliţişti

 

La data de 01.03.2019, poliţiştii Serviciului Rutier aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe drumul naţional DN 29 C, de pe raza comunei Vârfu Câmpului, o motocicletă condusă de un bărbat de 31 de ani din judeţul Suceava.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că vehiculul nu figurează înregistrat sau înmatriculat în circulaţie iar conducătorul nu posedă permis de conducere penru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmariculat.

La data de 02.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani au fost sesizaţi de o femeie din comuna Gorbăneşti cu privire la faptul că în şanţul de pe marginea drumului este staţionat un autovehicul.

Echipajul de poliţie ajuns la locul solicitării a stabilit că la aceeaşi dată, un bărbat de 60 de ani care se deplasa în calitate de conducător auto pe drumul comunal din comuna Gorbăneşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit în şanţul de pe marginea drumului public.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 03.03.2019, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Darabani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul naţional DN 29 A, au oprit pentru  control un autoturism, condus de un bărbat de 47 de ani,  ce fusese înregistrat de aparatul radar circulând cu o viteză peste limita admisă, pe un sector de drum cu limitarea de viteză la 50km/h.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

La data de 03.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din comuna Corlăteni.

Cu ocazia controlului documentelor s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

 

Exit mobile version