Accident grav la locul de muncă în Crotone (Calabria), doi muncitori, unul de naționalitate română, din Botoşani mai exact, și un italian au decedat. Un al treilea a fost rănit de prăbușirea unui zid de susținere pe un șantier de construcții aflat de-a lungul străzii care duce din oraș spre zona arheologică de la Capo Colonna.
Giuseppe Greco, în vârstă de 51 de ani, era un lucrător experimentat care lucra de mai mult timp cu societatea CrotoneScavi.

 

Dragoș Petru Chiriac, în vârstă de 35 de ani, împliniți luna trecută, pe 10 martie, era născut la Botoșani, în România, scrie Rotalianul.com

Cei doi au murit în această dimineață în Crotone după ce un perete vechi de susținere s-a prăbușit peste ei.

La locul accidentului s-au deplasat carabinierii, ambulanțele și pompierii care asigură zona, după ce au extras din moloz cel de-al treilea lucrător, un alt italian.

 

Victimele au fost imediat transportate la spitalul din Crotone.

 

„Este un eveniment devastator, care mă îndurerează profund. Una dintre zilele cele mai triste din istoria orașului. O tragedie cruntă care afectează întreaga comunitate. Sunt alături de familiile muncitorilor morți”, a declarat primarul din Crotone, Ugo Pugliese, citat de NewsRomânia.net.

Locul accidentului de muncă în care și-au pierdut viața un muncitor român și unul italian. Un al treilea, italian, este grav rănit. Foto: quicosenza.it

Cei doi muncitori efectuau lucrări de extindere a promenadei când un zid de susținere s-a prăbușit. La fața locului au intervenit imediat pompierii care au extras muncitorii dintre resturile zidului.

 

Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru român și italian.