În ultima perioadă mai mulți cetăţeni români aflaţi în concediu la schi în staţiunea Bukovel din regiunea Transcarpatia au semnalat faptul că au fost victimele unor tentative de extorcare la punctul de control al traficului rutier dintre regiunile Transcarpatia și Ivano-Frankivsk (6 km nord de localitatea Lazeshchyna – coordonate 48.272588, 24.414465).
Potrivit relatărilor, poliţişti ucraineni folosesc aparate de măsurare a nivelului acoolemiei trucate solicitând ulterior celor testaţi sume importante de bani. 
Consulatul României la Solotvino a informat în privinţa celor de mai sus autorităţile locale, cărora le-a solicitat eradicarea acestui fenomen şi asigurarea siguranței cetăţenilor români.
Până la clarificarea pe deplin a acestei situaţii neplăcute, recomandăm cetăţenilor români:
– să nu consume alcool atunci când conduc şi să păstreze o atitudine condescendentă în relaţia cu reprezentanţii autorităţilor ucrainene;
– să-şi păstreze calmul şi să solicite poliţiştilor ucraineni care își depășesc atribuțiile să se identifice (nume, numărul insignei sau al legitimaţiei);
– să informeze în scris la adresa solotvino@mae.ro Consulatul României la Solotvino în privinţa eventualelor incidente, furnizând elementele de identificare ale reprezentanţilor autorităţilor locale implicaţi în acestea pentru a putea contribui astfel la clarificarea aspectelor semnalate.
Pentru cazuri deosebite, în care cetățenii români sunt arestați, reținuți sau răniți într-un accident, aceștia se pot adresa Consulatului la numărul de telefon de urgență +380 68 2140918.

Exit mobile version