Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a organizat în data de 4 martie, curent tradiționala sărbătoare a primăverii „Mărțișor – 2018” (ediția XXIII-a). Evenimentul s-a desfășurat în sala Palatului „Tineretul Bucovinei” din vechea urbe bucovineană. La sărbătoare au participat colective artistice din trei țări: Ucraina, România și Republica Moldova.
Tradițional sărbătoarea a început cu apariția în scenă a Corului „Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” (conducător artistic – Dumitru Caulea) și a Ansamblului Vocal „Fetele din Bucovina” (conducător artistic Luminița Demianic).

Au apărut în scenă colective artistice din raioanele populate de români din regiunea Cernăuți: Carapciu, Pătrăuți, Ceahor, Ropcea, Dinăuți, Mahala, Ostrița ș.a. În fața publicului cernăuțean au evoluat oaspeții sărbătorii: Ansamblul folcloric „Stejărelul” din Darabani, coordonator prof. Mirel Dascălu.
Cu un mesaj de salut și încurajare a urcat în scena Palatului „Tineretul Bucovinei” consulul general al României la Cernăuți Eleonora Moldovan, împreună cu reprezentanții corpului diplomatic.

Mulțumită eforturilor depuse de conducerea Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, a domnului preşedinte Vasile Bâcu şi vice-preşedintelui Nicolae Şapcă, românii din nordul Bucovinei au trăit momente deosebite la acest început de primăvară și în pofida gerului de afară au reușit să-și încălzească sufletele la izvorul cântecului românesc. Corespondent Bucpress Mariana STRUȚ.

Vom reveni cu VIDEO!

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔