În fiecare an, Despărtamantul ieşean al Asociaţiunii ASTRA organizează turnee ale unor ansambluri de cântece şi dansuri din diverse zone ale României,dar şi la românii

din satele vecine,prilejuind spectacole cu un mare impact la public,mai ales că  în anii de dinainte de 1990, asemenea spectacole,în special la sate sau oraşe devenise o raritate.

Au urmat peste 40 de ediţii,până în anul 2015 când intinerariul folcoric a fost transformat în Festivalul folcoric ASTRA,,Se întâlneşte dor cu dor,, ca o prelungire a itinerariilor folcorice

    -Prima ediţie a avut loc la Zlatna,jud.Alba, în iulie 2015

-Editia a-II-a s-a desfasurat la Feştelita,raionul Ştefan Voda,în 2016.

-Editia a-III-a s-a desfăşurat la Mereni,raionul Anenii Noi 2017,iar în acest an s-a desfăşurat la Straseni editia a-IV-a.

În fiecare an Asamblul Folcloric Hudeşteanca din com.Hudeşti jud.Botoşani,avand ca

instructor de danspe Lacramiara Alupoaei,instuctor fanfara:Gheorge Mitoceanu,coregraf:Mihai Fediuc au fost invitati la aceste festivaluri. De asemenea,invitati au primit şi Ansamblul Folcoric, Dor de horă din Cristesti, din com.Cristesti jud.Botosani şi grupul de instrumentişti de la Palatul-Copiilor din Botoşani (dirijor:Ioan Enciu).

Ansamblu Folcoric Hudesteanca a participat şi în alte localităţi din Republica Moldova:Taraclia, Baimaclia,Popeasca,Tănătari,Căsuseni şi Străseni,toate localităţi din sudul Republicii Moldova.În toate aceste localităţi am fost primiţi cu  mare căldură ,de primarii si  consilierii locali,cu pâine şi sare şi cu mare bucurie.Le mulţumim tuturor familiilor care ne-au adoptat pentru câteva nopţi în casele lor! Au fost oameni deosebiti!