Începând de astăzi, botoşănenii aflaţi în situaţii limite au o şansă în plus să depăşească momentul critic.

Acest fapt este posibil întrucât o nouă serie de voluntari a finalizat şi cea de-a doua etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”, respectiv cursul de acordare a primului ajutor de bază. În urma lecţiilor predate cu profesionalism de către paramedicii SMURD Botoşani, toţi cei 38 de cursanţi au fost declaraţi admişi.

          Aceştia şi-au însuşit legislaţia de acordare a primului ajutor de bază şi au dobândit cunoştinţe privind modul de accesare şi activare a sistemului de urgenţă prin numărul de apel unic de urgenţă 112. Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor de bază în situaţii cu una sau mai multe victime.

În perioada următoare, vor desfășura activități voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.Aceștia se alătură celor 62 de voluntari care sunt angrenați deja în acțiunile de intervenție, împreună cu pompierii botoșăneni.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔