Prefectul Dan Șlincu, prezent la Coșula pentru a înmâna persoanelor afectate de inundațiile din luna iunie ajutoarele de urgență

 

dav

Primele sume, în valoare totală de 90.000 lei, destinate sprijinirii familiilor afectate de inundaţiile de la sfârșitul lunii iunie au ajuns astăzi la destinatari.

Săptămâna aceasta, Ministerul Muncii a aprobat alocarea ajutoarelor de urgență pentru cele 9 familii și persoane singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de peste 50%, iar în perioada următoare va fi alocat și sprijinul financiar pentru celelalte 32 de familii ale căror gospodării au fost afectate până într-un grad de 50%, inclusiv.

Astfel, un nu măr de 9 beneficiari din județ, 6 din comuna Coșula și câte unul din comunele Albești, Copălău și Mihai Eminescu, au primit câte 10.000 lei, potrivit prevederilor prevăzute în HG 480/2018 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie 2018.

Vineri, la primăria Coșula, în prezența prefectului Dan Șlincu, familiile din Coșula și Copălău au primit sumele cu titlu de ajutoare de urgență.

 

În astfel de momente trebuie să fim cu toții solidari, iar noi autoritățile să demarăm cu celeritate toate procedurile pentru ca dumneavoastră să beneficiați cât mai repede de sprijin. Sper ca din banii pe care i-ați primit astăzi să reușiți să vă reparați locuințele sau măcar să le aduceți într-o stare care să vă permită să intrați în normalitate.”, a transmis prefectul Dan Şlincu persoanelor calamitate.

Instituția Prefectului împreună cu AJPIS au solicitat ministerului 41 de ajutoare de urgență pentru persoanele afectate de inundații, în valoare totală de 250000 lei.

dav

 

*** Reamintim că în urma fenomenelor meteo periculoase de la sfârșitul lunii iunie, prefectul a dispus constituirea comisiilor de evaluare care au constatat problemele apărute în infrastructura unor locuințe din mai multe localități, iar anchetele sociale elaborate de AJPIS ca urmare a proceselor verbale întocmite de comisii, au fost aprobate de prefectul județului și transmise către Ministerul Muncii săptămâna trecută.