Cum bine știm, fiecare om a fost înzestrat la naștere cu un talent, pe care în timpul vieții este bine să-l exploateze și să-l rodească și cel mai important…să nu-l abandoneze. Astăzi veți afla povestea tânărului acordionist Cheptroșu Stelian din Comună Păltiniș Botoșani.
Iubește foarte mult muzică și în special îi place să cânte la acordeon
.Are 23 de ani iar pe 12 ianuarie 2023 v-a împlini 24 de ani cu ajutorul lui Dumnezeu!

Născut la 12 ianuarie 1999 în oraşul Darabani, pasionat de muzică, literatură, teologie, psihologie, dreptul şi plimbările în natură.
Actualmente este student în anul 3 la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” – Iaşi.
Nu este căsătorit deocamdată dar, se consideră un familist convins, încât lasă lucrurile să vină la timpul lor fară să le forţeze.
A început să cânte de la 9 ani iar pe parcursul anilor de studiu a avut multe modele în muzică, modele care l-au ambiţionat şi i-au insuflat o dragoste aparte faţă de acordeon. Printre aceştia se număra dl. Dan Alexandru din oraşul Darabani, dl.Ionuţ Cimpoi din acelaşi oraş,dl. Florin Pastor din Suceava, marele Vasile Pandelescu, dl. Paul Stânga, inegalabilul Mihai Bătrânul şi dl. Oleg Antoci.

Îi admiră şi îi respectă pe toţi acordeoniştii, însă cei numerati mai sus i-au ajuns la inima mai mult prin stilul frumos de interpretare, prin acurateţe, omenie şi „dulceaţă”!
Muzica a studiat-o iniţial cu dl. profesor Mirel Dascălu din oraşul Darabani, continuându studiile o perioadă la Colegiul de Artă ” Ciprian Porumbescu ” Suceava cu dl. profesor Igor Corjan, ulterior a continuat dezvoltarea muzicală în Republica Moldova cu dl. profesor Chișcută Alexandru!
Pasiunea pentru acordeon o are de la tatăl său, Stelica Cheptroșu.
Datoreză o mare parte a succesului său părinţilor, care mereu l-au sprijinit şi l-au încurajat astfel a reușit să ajungă la nivelul actual.
-Cum și unde l-ai cunoscut pe Nelu Vlad cum ai ajuns să ai concerte cu ei cu Azurul?

.-Pe Dl.Nelu Vlad mereu l-am admirat și ascultat de mic. M-a fascinat mereu frumusețea și simplitatea cu care
interpretează melodiile! Prin urmare, acum doi ani am avut pentru prima data ocazia să-i cânt la telefon prin intermediul unui bun prieten avocat,acesta din urmă fiind și cel care m-a ajutat enorm de mult ulterior, încurajându-mă să urc pe scenă alături de marele și inegalabilul Nelu Vlad!
După ce i-am interpretat la telefon câteva melodii franțuzești, Dl. Nelu mi-a promis că va veni special până în județul nostru pentru a mă cunoaște!
Acest lucru s-a și întâmplat anul trecut când am avut ocazia să cânt la rece cu dumnealuiDupă acea întâlnire deosebită, Domnia Sa mi-a propus să cânt la București în cadrul unui concert ce a avut loc la „Berăria H „!A fost o mare onoare pentru mine și am simțit că și-a pus mare încredere în propria-mi persoană și în puterile mele întrucât m-a
luat cu dumnealui pe scenă fără ca măcar să repetăm un minut melodiile în prealabil! Cu alte cuvinte, fără vreo repetiție!
Totul a decurs foarte bine și am rămas cu o amintire placută!
A doua oară am fost contactat pentru un alt concert, la Botoșani de această dată! A fost o bucurie să aflu că Dl. Nelu Vlad mă apreciază așa mult și își dorește să cânt alături de Domnia Sa! Adevărata onoare și plăcere este de partea mea fiindcă de mic l-am admirat și nu m-am gândit vreodată că voi avea marele privilegiu să cânt alături de formația „AZUR”!
La Botoșani am simțit că sunt la mine acasă iar publicul s-a arătat entuziasmat văzând un botoșănean lângă celebra formație!
                  Și de această dată lucrurile au mers perfect!
Am avut ocazia din nou să stau de vorbă cu membrii formației „AZUR” ce s-au demonstrat a fi de o reală modestie,
onestitate, bunătate și de un real profesionalism!
Pot spune că Dl. Nelu Vlad m-a inspirat enorm de mult de-a lungul timpului! Am învățat și învăț multe de la Domnia Sa,
iar unele dintre cele importante aspecte constă în faptul de a cânta simplu, frumos, cu încărcătură emoțională și nu în ultimul rând de a fi Om!
Așadar, indiferent unde mă va mai purta „trenul vieții”, îmi voi reprezenta cu onoare și cinste comuna mea natală ( Păltiniș ),
orașul unde m-am născut și unde m-am format ca om ( Darabani ) și întregul județ Botoșani, spunând cu mândrie: SUNT BOTOȘĂNEAN!  a declarat Stelian pentru Glasul Nordului .ro

Număr de vizualizari: 2,874 

Exit mobile version